Köttfärsrulle med grönpepparsås!

kottfarsrulle kottfarsrulle1 kottfarsrulle2 kottfarsrulle4

Äntligen är det dags för renovering i köket, som jag väntat! Furuköket ska bli ljust och lite uppfräschat efter 30 år så nu kommer det kanske inte att lagas lika mycket mat i mitt kök på ett tag. Jag får väl låna ett kök om abstinensen blir för stor 😉 Hoppas ni hänger kvar och tittar in till mig ändå för då blir jag så himla glad och kanske att det trillar in några recept!

Här får ni en god köttfärsrätt som ni kan fylla med lite allt möjligt, det blir som en saftig köttfärslimpa. Skinka, salami, färskost, stekt svamp, soltorkade tomater och örter av alla det slag. Låt fantasin flöda men här fyllde jag bara med tomat, senap och ost!

 

INGREDIENSER

  • 5hg köttfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

 

Fyllning

  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk senap, gärna söt och stark
  • 3-4 dl riven ost med smak

 

Gör så här:

  1.  Blanda färsen med vätska, potatismjöl, vitlök, kryddor och låt den vila några minuter.
  2. Tryck ut färsen till en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
  3. Fördela tomatpuré, senap och den rivna osten.
  4. Rulla ihop färsen med hjälp av bakplåtspapper och lägg den i en ugnsform
  5. Grädda rullen i 175 grader ca 35-40 minuter, häll lite vatten i formen så blir det god sky till såsen.
  6. Dela rullen i tjocka skivor och servera med någon typ av potatis och grönpepparsåsen.

 GRÖNPEPPARSÅS

  • 2 dl buljong från ugnsformen
  • 2 dl grädde
  • 2 dl cremefraiche
  • 2-3 tsk grönpeppar i lag eller torkade
  • salt
  • färsk eller torkad timjan
  • ev. maizena till redning

 

Gör så här:

  1. Späd med vatten och vispa ur ugnsformen och sila så du får 2 dl buljong.
  2. Koka ihop alla ingredienser, smaka av med salt och timjan.
  3. Red såsen med maizena och vatten om du vill ha den tjockare.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*