Kryddiga och heta kinesiska spjäll

kinesiska-spjall1 kinesiska-spjall2 kinesiska-spjall3

Jag glömde revbenen i frysen!! Ja de som skulle vara på julbordet alltså :-)) Vi blev mätta ändå på jul och nu kunde jag göra de här favoritspjällen istället! Nu ser den här bilden inte det minsta aptitlig ut men jag looooovar att det är supergott, det blir en mörk färg på köttet på grund av soyan.

INGREDIENSER

  • 1kg revbenspjäll
  • 1/2dl kinesisk soya
  • 5dl buljong
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 1stor tumme riven ingefära
  • 2 nypor chiliflakes eller 1 tsk sambal
  • 5 st stjärnanis
  • 1 tsk mortlad sichuanpeppar eller 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk ketchup

Tillbehör:

  • Wokade grönsaker av något slag, jag wokade champinjoner, zucchini, paprika, stjälkselleri, rödlök och vitlök.
  • Sky till riset: Ta 2-3 msk av glazen och rör ut med ca 1-1,5 dl kokande vatten

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka ihop allt utom honung och ketchup i en rymlig kastrull och låt sedan spjällen koka i detta på svag värme med lock på i ca 1,5 timme, känn med en gaffel att köttet är mjukt och nästan lossnar från benen.
  2.  Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp köttet och koka nu ihop “buljongen” tillsammans med honung och ketchup tills det blir en tjock glaze.
  4. Dela spjällen i bitar, lägg i en ugnsform och pensla på glazen.
  5. Kör spjällen i ugnen några minuter.

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*