Broccolisoppa med ostquesadillas

broccolisoppa broccolisoppa1

Vad passar bättre än en grön soppa när det är “Vegetariska dagen” i dag? Nu lovar jag att den här soppan funkar vilken dag som helst. Jag hittade tortillabröd i frysen efter helgens “pulledälgmiddag” och dom blir goda till soppan. Lägg riven ost och någon örtkrydda mellan två bröd, kläm ihop och stek dem i torr panna tills osten smält och bröden fått färg!

Vill du ha flera vegetariska middagstips och massor av andra goda recept så titta in på Vin och Matguiden. Ja faktiskt så har jag också några recept där 😉 ni hittar alla kockar och amatörkockar under profiler!

 

 

INGREDIENSER

  • 250g broccoli färsk eller fryst
  • 2 stora potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 12 dl vatten+2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl grädde eller creme fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 4 dl riven ost

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala potatisarna och dela den och stammen från broccolin i små bitar, spara hälften av broccolitopparna till senare i koket (bara om du har färsk broccoli, har du fryst så låt allt gå med från början).
  2. Ansa, skölj och skiva purjon tunt.
  3. Fräs grönsakerna några minuter i smöret.
  4. Tippa i vatten och buljongtärning och låt nu allt koka i ca 20-25 minuter.
  5. Mixa soppan lätt, det gör inget om det är några bitar att tugga på heller.
  6. Lägg i små broccolibuketter och låt soppan koka ytterligare 10 minuter.
  7. Smaka av med grädde, salt och peppar och späd med vatten till den konsistens du vill ha på soppan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*