Kycklingsallad med rödbetor och chevré

sallad med kyckling och betor

Det här är en av mina favoritsallader som passar året runt tycker jag och den kan serveras både ljummen och kall. Ett gott bröd ska man ha till så blir det extra mättande. Jag brukar ha stekt bacon med också men det hade jag inte hemma den här dagen!

Vill du ha en matig vegetarisk sallad så blev den här riktigt god också!

 

rotsakssallad

 

INGREDIENSER 4-6 port

  • 1 kg kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 4 medelstora rödbetor
  • 140g blandad salladsmix gärna med spenat
  • 150 g chevréost
  • 1 liten skivad rödlök
  • citronolja
  • pressad citron
  • flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar
  • favoritkrydda, grillkrydda eller örtmix

 

ÖRTSÅS

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 dl hackade örter som du gillar t.ex basilika, timjan, gräslök eller oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka.
  2. Dela kycklingen i bitar, stek den i en pannan och krydda rejält med dina favoritkryddor.
  3. När betorna är kokta skala och dela dem i klyftor, dela osten i skivor.
  4. Lägg salladen på ett stort fat tillsammans med skivad lök, betor, kycklingbitar och chevrè.
  5. Ringla över honung, citronolja, lite pressad citron och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*