Vegopytt med pepparrotskräm och rödbetor

vegopytt2

Ja med en “vegodotter” hemma så blev det vegopytt till middag, gott tyckte vi! Ta de rotsaker du gillar och de flesta grönsaker funkar ju att “pytsa” i pannan. Är det någon hungrig i din familj så kan de väl få något köttigt vid sidan om!

 

INGREDIENSER 4 port

  • 1,2 kg blandade rotfrukter, potatis, rotselleri, morot och sötpotatis hade jag
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • smör och rapsolja till stekpannan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • inlagda rödbetor

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop creme fraiche, pepparrrot och krydda med lite salt.
  2. Skala rotsakerna och skär dem i tärningar.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna (helst teflon tycker jag) och stek rotisarna tills de fått färg och mjuknat, krydda. Lock på pannan om du har bråttom.
  4. Servera pytten med stekta ägg, pepparrotscreme och inlagda rödbetor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*