Smördeg+ost, snabbaste plocket!

getostsnittar

En rulle smördeg är perfekt att ha i frysen och rycka fram när fantasin tryter eller kylen är halvtom. Det går ju att lägga på de ostar du gillar, perfekt om man har flera små slattar över efter en ostbricka. Toppa med skinka , salami, soltorkade tomater, oliver, kapris ja listan kan göras lång. Päron och ädelost höll jag på att glömma det är också mumsigt!

 

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg
  • 100g färskost t.ex Philadelphia
  • 150-200g getost
  • 1,5 dl riven ost gärna lagrad
  • 1 msk flytande honung
  • färsk eller torkad timjan eller rosmarin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rostade nötter av något slag är gott men det glömde jag!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med papperet kvar i botten.
  3. Skär med en vass kniv en “ram” 1 cm från kanten runt hela degen utan att skära helt igenom, nagga innanför ramen med en gaffel.
  4. Bred på färskosten innanför ramen.
  5. Skiva getosten och fördela den och strö sedan över den rivna osten, salta och peppra.
  6. Grädda 225 grader tills osten smält och smördegen fått en fin färg.
  7. Strö ev. över nötter, ringla över honungen och strö över hackad rosmarin eller timjan.
  8. Skär i rutor och servera varma eller rumsvarma!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*