Grillad kyckling med sparris och en syrlig örtkräm

grillad kyckling sparris

Det här blev en enkel och snabb middag med lite vårkänsla av sparrisen då! Ingen direkt vårkänsla ute för det har varit halvstorm och bara några plusgrader i helgen, burrr ;-(

Köper du färdiggrillade kycklinglår så blir det en raketmiddag, det blev det här!

 

INGREDIENSER

  • 4 kycklinglår eller kycklingfileér
  • 1 knippe sparris
  • 1 påse salladsmix
  • 200g körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad ost
  • 25 g smör
  • salt och nymalen svartpeppar

Marinad/glace till kycklingen

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2-1 msk honung

 

ÖRTKRÄM

  • 1 dl turkisk/grekisk yoghurt
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1-2 msk pressad citron
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 3/4 dl hackad koriander eller persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

 

 

Gör så här:

  1. Blanda glazen till kycklingen och pensla den runt om ( den kan gärna ligga ett tag och marinera)
  2. Grilla kycklinglåren på grillen eller i 200 graders ugn i ca 45 minuter, kolla så saften inte är rosa om du sticker vid benet.
  3. Rör ihop örtkrämen och ställ kallt.
  4. Bryn smöret i en kastrull, det ska bli brunt men inte bränt.
  5. 3-4 minuter innan ni ska äta så skär bort en bit av änden på sparrisen och stek den långsamt i pannan, salta lätt.
  6. Lägg upp på tallrikar, salladsmix, tomater, avokado, kycklinglår, örtkräm, sparris, brynt smör på den och sist hyvlad parmesan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*