Det här blev en enkel och snabb middag med lite vårkänsla av sparrisen då! Ingen direkt vårkänsla ute för det har varit halvstorm och bara några plusgrader i helgen, burrr ;-(
Köper du färdiggrillade kycklinglår så blir det en raketmiddag, det blev det här!
INGREDIENSER
- 4 kycklinglår eller kycklingfileér
- 1 knippe sparris
- 1 påse salladsmix
- 200g körsbärstomater
- 2 avokado
- 1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad ost
- 25 g smör
- salt och nymalen svartpeppar
Marinad/glace till kycklingen
- 3 msk rapsolja
- 1 msk grillkrydda
- 2 msk kinesisk soya
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2-1 msk honung
ÖRTKRÄM
- 1 dl turkisk/grekisk yoghurt
- 1 dl creme fraiche
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1-2 msk pressad citron
- rivet skal av 1/2 citron
- 3/4 dl hackad koriander eller persilja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda glazen till kycklingen och pensla den runt om ( den kan gärna ligga ett tag och marinera)
- Grilla kycklinglåren på grillen eller i 200 graders ugn i ca 45 minuter, kolla så saften inte är rosa om du sticker vid benet.
- Rör ihop örtkrämen och ställ kallt.
- Bryn smöret i en kastrull, det ska bli brunt men inte bränt.
- 3-4 minuter innan ni ska äta så skär bort en bit av änden på sparrisen och stek den långsamt i pannan, salta lätt.
- Lägg upp på tallrikar, salladsmix, tomater, avokado, kycklinglår, örtkräm, sparris, brynt smör på den och sist hyvlad parmesan!