Pavlova x2

chokladpavlova

Gillar du maräng? Gillar du choklad? Då är det här tårtan för dig och ja man kan göra den i förväg till kalaset! Den blir snyggare om du gör den högre än vad jag gjorde men så läste jag inte receptet så noga heller 😉 Rostade nötter är grymt gott att strö över eller lite smält choklad!

 

INGREDIENSER

  • 4 äggvitor
  • 1krm salt
  • 2.5 dl socker
  • 1tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk kakao
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50g smält mörk choklad
  • 4-5 dl grädde
  • 2-3 dl bär, hallon, blåbär eller jordgubbar eller goda frukter

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa vitorna tillsammans med saltet till ett vitt skum. Smält chokladen i micro eller vattenbad.
  3. Tippa i sockret lite i taget under vispning till en fast maräng och vispa sist i vinägern.
  4. Blanda kakao och majsstärkelse, rör ned i marängen.
  5. Rör försiktigt men ändå snabbt ner den smälta chokladen (rör du för länge kan smeten spricka)
  6. Smörj ett bakplåtspapper med lite olja, klicka och bred ut smeten ca 20 cm i diameter.
  7. Grädda i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader, grädda  ca 1,5 timme tills marängen är hård på ytan men fortfarande seg i mitten.
  8. Toppa med vispad grädde, bär eller frukter, pudra kakao över eller ringla lite chokladsås/smält choklad.

 

Recept från ICA

 

Recept på Minipavlova

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*