Mandelkubb

 

Kubb och riktigt kall mjölk det är sommar det nej förresten det passar mig året runt.
Barndomsminne så det smäller om det för mamma gjorde ofta kubb när jag var liten.Jag glömmer aldrig när jag skulle överraska mamma med kaffe och kakor när hon kom hem från jobbet. Jag gick i 3.an och gjorde gaffelkakor med havresmak och Karl den XV kringlor, kringlorna fick jag slita med men stolt som en tupp var jag! Recepten hittade jag i Sju sorters kakor och därifrån kommer det här kubbreceptet också.

Mandelkubbar ca 20 st
100g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil eller filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
6-8 droppar bittermandelolja eller 10-15 bittermandlar
pärlsocker och ev mandel till garnering

Rör smör och socker fluffigt.
Tippa sedan i resten och rör till en slät smet.
Klicka ut på plåt och strö pärlsocker över.
Grädda i 200-225° i ca 15 minuter.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*