Köksrenovering pågår och jag lagar därför inte så mycket mat när det bara är ugn och micro som funkar. Den här maten gick fort att göra, rotsaker i ugn, kall sås och fisk som fick sjuda i buljong micron. Plättlätt och gott blev det tyckte vi då!
Ingredienser
- 4 portionsbitar torsk eller torskrygg
- 5dl vatten +1 fiskbuljongtärning (eller buljong från fiskkok)
- 6 rejäla potatisar
- 3-4 morötter
- 3 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
- riven pepparrot, färsk eller från tub
- 3 msk hackad gräslök eller dill
- olja till rotsakerna
- 2 tsk torkade örtkryddor
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta morötter och potatis, skala om skalen är fula annars dela i klyftor/bitar med skalet på.
- Lägg i en ugnsform, gärna teflon och ringla över rejält med olja, krydda med salt och örtkrydda, kör i ugnen tills de är mjuka och fått bra med färg.
- Rör ihop yoghurt, pepparrot (smaka dig fram men jag gissar 2 msk), gräslök eller dill och salt till en sås.
- Koka upp buljongen i en kastrull ( eller micro), när rotsakerna har några minuter kvar så lägg ned fisken i buljongen, på med lock och ställ åt sidan i ca 5 minuter.
- Servera fisken med rotsaker och pepparrotsyoghurt!