Makaronpudding mina vänner!

makaronpudding

Det var längesen jag gjorde makaronpudding och det brukar vara en resträtt hos mig, när det finns småsnuttar av korv och kött över. Idag har jag lånat snälla svärmors kök och lagat mat som vi kan köra i micron eller i vanliga ugnen, resten av köket renoveras fortfarande. Har ni testat Smakbox? Jag har den och tycker det är riktigt spännande när den kommer och den här gången var den full med godsaker som jag gillar och mattillbehör som hamnar i min middagsmat.Det finns en nyttigare box också som heter Smakbox-balans som innehåller produkter med mindre socker, gluten och laktosprodukter men den har jag inte testat.

Psst kom ihåg att puddingen blir allra godast om du har något som är rökt i den!

 

INGREDIENSER

 • 300g okokt pasta eller kokt pasta till 4pers
 • 200 g kött av olika slag, korv, rökt fläsk eller karrè, bacon
 • 1 hackad gul lök
 • 3 ägg
 • 5 dl mjölk eller gräddmjölk
 • 2 dl riven lagrad ost
 • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

 1. Sätt ugnen på 200 grader och koka pastan.
 2. Skär korv/kött i bitar och stek det i olja eller smör, låt löken gå med på slutet och bli mjuk.
 3. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och kryddor.
 4. Blanda den kokta pastan med kött och lökfräset och lägg det i en ugnsform.
 5. Tippa äggstanningen i formen, strö på ost och gratinera tills gratängen fått färg och äggstanningen “stannat”.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*