Torsk med pepparrotsyoghurt och rotsaker

torskrygg2

Köksrenovering pågår och jag lagar därför inte så mycket mat när det bara är ugn och micro som funkar. Den här maten gick fort att göra, rotsaker i ugn, kall sås och fisk som fick sjuda i buljong micron. Plättlätt och gott blev det tyckte vi då!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torsk eller torskrygg
  •  5dl vatten +1 fiskbuljongtärning (eller buljong från fiskkok)
  • 6 rejäla potatisar
  • 3-4 morötter
  • 3 dl matlagningsyoghurt eller creme fraiche
  • riven pepparrot, färsk eller från tub
  • 3 msk hackad gräslök eller dill
  • olja till rotsakerna
  • 2 tsk torkade örtkryddor
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta morötter och potatis, skala om skalen är fula annars dela i klyftor/bitar med skalet på.
  3. Lägg i en ugnsform, gärna teflon och ringla över rejält med olja, krydda med salt och örtkrydda, kör i ugnen tills de är mjuka och fått bra med färg.
  4. Rör ihop yoghurt, pepparrot (smaka dig fram men jag gissar 2 msk), gräslök eller dill och salt till en sås.
  5. Koka upp buljongen i en kastrull ( eller micro), när rotsakerna har några minuter kvar så lägg ned fisken i buljongen, på med lock och ställ åt sidan i ca 5 minuter.
  6. Servera fisken med rotsaker och pepparrotsyoghurt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*