Bönlasagne med tonfisk och ajvar

 

bönlasagne2

bönlasagne1

bönlas1

 

bönlasagne4

Det började med att jag såg Paulo laga tonfisklasagne på tv i morse och jag hade planer på att använda bönlasagneplattor från min förra Smakbox! Jag ville laga något med få ingredienser som jag försökt några gånger (passar fint när jag inte handlat på ett tag och bara hade en ledsen paprika i kylen) och det blev riktigt gott. Bönplattorna är lite mer att tugga på och det blev ju lite annorlundare med ajvar som är en paprikasås men byt ut den bara om du hellre vill ha en tomatsås. Jag klurade på om jag skulle ta två tonfiskburkar men det var helt ok med en (ta 2 om du vill ha mera protein 😉 Spenat hade funkat fint att fräsa med paprikan och löken men det kom jag på för sent. Hoppsan nu blev det visst glutenfri middag!

 

INGREDIENSER 4-5 port

 • 1 fp bönlasagneplattor a`120g
 • 1 burk tonfisk i vatten
 • 1 burk mild ajvar, paprikasås a`350g
 • 5 dl cremefraiche 15%
 • 1 lök
 • 1 paprika
 • 2 tsk timjan eller oregano
 • salt och nymalen svartpeppar
 • 2 msk olja till stekpannan
 • 2 dl riven lagrad ost

 

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Hacka lök och paprika fint och fräs den mjuk i oljan tillsammans med timjan eller oregano,salta och peppra lite.
 3. Rör i 1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar i cremefraichen och slå vattnet av tonfisken.
 4. Varva nu bönplattorna (jag la de lite omlott eftersom de var många och tunna), ajvar, cremefraiche, paprikafräs och tonfisk i en ugnsform (tonfisk och paprikafräset räckte till två lager).
 5. Avsluta med att breda ut ett såslager och riven ost på toppen.
 6. Gratinera i ca 30 minuter, jag la över folie i ca 20 min när jag tog ut gratängen för jag tyckte plattorna var lite sega.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*