Torsk med bönor och brynt smör

torsk med vaxbönor1

 

 

Fisk är ju snabbmat och det borde lagas mycket oftare i mitt kök! Torskrygg tinade jag i kylen över natten och jag hade en burk med jordärtskockspuré i frysen som funkade fint att bara värma så det var bara att sjuda fisken några minuter, fräsa bönorna och bryna smöret. Det blev nästan fredagsfeeling när vi åt 😉

De senaste gångerna har jag gjort fisken i micron och det har blivit jättebra. Först kokar jag upp vatten, citron och fiskbuljong (purjo, fänkålstoppar eller dillkvistar och en smörklick kan åka med också) i en glasform med lock sedan lägger jag i fisken och kör på full effekt i 3 minuter och låter den sedan vila under lock ngn minut till.

 

 

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar torsk eller torskrygg
  • vatten+fiskbuljongtärning+ saften från 1/2 citron+lök eller purjobit
  • 150g smör som ska brynas
  • 400 g vaxbönor
  • 125 g soyabönor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • smörklick
  • citronolja eller olivolja+pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

  • Kokt potatis, potatismos eller jordärtskockspuré och brynt smör

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*