Hamburgare med krispiga sötpotatispommes!

sötpommes2

Sist jag gjorde sötpotatispommes blev de mjuka och geggiga men skam den som ger sig. Tack Diadonna för recept på hur man gör för att de ska bli krispiga! Sist vräkte jag ner alla på en ugnsplåt precis som med andra rotsaker men de här kräver “enskildhet” på plåten 😉 Det här är inget jag kommer göra när vi är många till middag utan max till 4 pers men det blir absolut flera gånger för mannen gav dem högsta betyg!

INGREDIENSER 4 pers

  • 500g köttfärs eller 4 st färdiga hamburgare
  • 1 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • smör+olja till pannan
  • 1-2 tsk rökt paprikakrydda eller bbq-krydda av ngt slag eller liquid smoke
  • 2 rejäla sötpotatisar
  • potatismjöl
  • olja och salt

Tillbehör

  • hamburgerbröd eller surdegsbröd i skivor
  • tomater
  • sallad
  • dressing
  • picklad lök, recept här
  • saltgurka eller bostongurka
  • ketchup

 

RECEPT PÅ HAMBURGERBRÖD OCH DRESSING HÄR FÖR DIG SOM HAR GOTT OM TID 😉

 

Gör så här:

  1. Skala sötpotatisarna, skär dom i stavar och lägg dem i kallt vatten i 30-40 minuter och byt vatten en gång eller två.
  2. Krydda färsen och rör ihop dressingen om du inte har en färdig, förbered grönsakerna.
  3. Häll potatisen i ett durkslag, torka dem med en handduk och skaka sedan runt dem med några msk potatismjöl.
  4. Lägg plåtpapper på 2 plåtar och lägg sötpotatisen en och en annars fastnar dem ihop, ringla lite olja över och kör dem i 225 grader i ca 35 minuter, vänd dem efter halva tiden, salta.
  5. Dela färsen i fyra bollar och forma sedan hamburgare, stek dem i smör och olja tills de fått fin färg men inte för länge så de blir torra 😉

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*