Det här brukar bli en “dageneftertacosrätt” i mitt kök men nu hade jag färs över och visste inte riktigt vad jag skulle göra så det fick bli en tacopaj. Stoppa i de grönsaker du vill, paprika, lök, majs och övermogna tomater blir perfekt!
Ingredienser
- 150g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1/2 tsk salt
Fyllning
- 3-4 hg köttfärs
- 2 dl tomatsås, hemkokt eller tacosås
- 2 tomater
- 1 liten burk majs
- 3 dl cremefraiche
- 3 dl riven ost
- 2 tsk spiskummin, tacokrydda funkar också istället för dessa kryddor!
- 2 tsk paprikakrydda
- chilikrydda av ngt slag eller sambal
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ihop pajdegen för hand eller med en elvisp, kavla ut den, lägg i en pajform, och ställ den i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek färsen tillsammans med kryddorna.
- Dela tomaterna i småbitar och riv osten.
- Kläm fast folie längs pajkanten och förgrädda pajen i ca 10 minuter.
- Blanda ihop cremefraiche och ost (spara lite ost till toppen) och låt majsen rinna av.
- Fyll pajskalet med färs, grönsaker och toppa med cremefraicheblandningen.
- Grädda pajen i 25-30 minuter tills den fått färg på toppen .