Tacopaj

tacopaj

Det här brukar bli en “dageneftertacosrätt” i mitt kök men nu hade jag färs över och visste inte riktigt vad jag skulle göra så det fick bli en tacopaj. Stoppa i de grönsaker du vill, paprika, lök, majs och övermogna tomater blir perfekt!

 

Ingredienser

  • 150g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt

Fyllning

  • 3-4 hg köttfärs
  • 2 dl tomatsås, hemkokt eller tacosås
  • 2 tomater
  • 1 liten burk majs
  • 3 dl cremefraiche
  • 3 dl riven ost
  • 2 tsk spiskummin, tacokrydda funkar också istället för dessa kryddor!
  • 2 tsk paprikakrydda
  • chilikrydda av ngt slag eller sambal
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Blanda ihop pajdegen för hand eller med en elvisp, kavla ut den, lägg i en pajform, och ställ den i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek färsen tillsammans med kryddorna.
  3. Dela tomaterna i småbitar och riv osten.
  4. Kläm fast folie längs pajkanten och förgrädda pajen i ca 10 minuter.
  5. Blanda ihop cremefraiche och ost (spara lite ost till toppen) och låt majsen rinna av.
  6. Fyll pajskalet med färs, grönsaker och toppa med cremefraicheblandningen.
  7. Grädda pajen i 25-30 minuter tills den fått färg på toppen .

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*