Picklade grönsaker

picklade grönsaker

Det här är ett gott tillbehör till allt, både kött, kyckling, fisk och gärna till grillat. Det håller också i flera dagar i kylen. Har du mycket grönsaker så öka på mängden  1-2-3 lag bara så den täcker allt grönt!

 

INGREDIENSER

  • 1 liten zucchini
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,5 dl ättika
  • 2,5 dl socker
  • 3,5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela blomkålen i små buketter och lägg i en burk/bunke med lock
  2. Koka lagen och slå den över blomkålen och låt den svalna under locket.
  3. Dela löken i skivor/båtar och zucchinin i bitar.
  4. När blomkålen och lagen kallnat så varva grönsakerna i en glasburk och slå sedan på lagen.
  5. Låt grönsakerna dra, gärna en dag innan ni ska äta dem.

9 Kommentarer

  1. geGertrudPalmer

    Kanongott blir mycke av denna i sommar Karin☀️?

  2. geGertrudPalmer

    Tack Karin?

  3. Har av hälsoskäl uteslutit kolhydrater men älskar picklat! Vad tror du om att byta ut sockret mot Sötströ? Tror du att det skulle funka?

  4. Hej
    Jag undrar om man kan använda mindre socker eller nånting annat istället.
    Tack, Noemi

    • Hej Noemi!
      Jag har inte testat med ngt annat än vanligt socker men det borde väl fungera om du inte kokar lagen utan rör ned något “sockerfritt socker” typ Canderel. Hör gärna av dig hur det blev 🙂

  5. Karin De Langhe

    Hej! Vilken procent ska det vara på ättikan, 12 eller 24%?

Lämna ett svar till Anja Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*