Kassler med ostsås och primörer

kassler med ostsås och primörer

Hoppsan vilken lång bloggledighet jag haft, det måste bero på denna fantastiska sommar som inte direkt lockar mig till datorn 😉 Det har inte lagats jättemycket mat i mitt kök heller men jag skyller på värmen och att vi haft mycket för oss med vänner och familj.

Vi hade fest på bryggan med släkten förra helgen och då lagade jag paella på muurikan (för tredje året i rad, fantasilöst kanske men det är enkelt och gott) Våra barn har varit hemma de sista veckorna här i olika omgångar och det är så härligt. Imorgon ska vi vinka av Anna och hennes pojkvän som åker tillbaka till Tyskland och avsked är inte min grej kan jag säga……

 

Kassler är enkelt och gott både i sallader och som här till kokta grönsaker, ta de grönsaker du gillar. Jag såg ett vackert lila blomkålshuvud som jag inte kunde motstå, dock bleknar det efter kokning 😉

INGREDIENSER

 • Kassler i skivor till 4 personer
 • 1 blomkålshuvud
 • 6 små rödbetor
 • 2,5 dl mjölk
 • 2,5 dl cremefraiche
 • 2 dl riven ost
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • maizena+vatten till redning
 • kokt potatis
 • ev salt och nymalen svartpeppar

 

Pssst…. koka inte grönsakerna för länge, de är godast med lite tuggmotstånd!

GÖR SÅ HÄR:

 1. Koka potatis om du vill ha det till.
 2. Koka rödbetor, krama av skalet och dela i klyftor.
 3. Dela blomkålen i buketter och stammen i bitar, koka i saltat vatten.
 4. Blanda i en kastrull mjölk, cremefraiche och buljongtärning, låt det koka ihop.
 5. Red av med maizena+vatten ta kastrullen av plattan och rör ned osten, smaka av med kryddor.
 6. Stek kasslern i smör och servera potatis, grönsaker och ostås till!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*