Gnocchi med bacon och svamp

gnocchi1 gnocchi2

Jag har testat gnocchi från Food Emilia som var med i den senaste lådan från Smakbox. Det är ju pasta som är gjord av potatis och det blir en lite annan konsistens än vanlig pasta men gott blev det. Mitt recept funkar lika bra med vanlig pasta! Jag har tänkt göra egna gnocchi flera gånger av potatis som legat lite för länge men det har inte blivit av men nu är jag taggad att prova 😉

INGREDIENSER

  • 500g gnocchi, potatispasta
  • 250g zucchini i tärningar
  • 2 långa stälkar blekselleri i tunna bitar
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk
  • 300 g bacon i bitar
  • 3 dl grädde
  • 1/2 buljongtärning, gärna svampbuljong
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 dl hackad persilja eller annat kryddgrönt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • riven lagrad ost till servering
  • olja/smör till stekpannan

Gör så här:

  1. Dela/hacka grönsakerna och baconet.
  2. Stek zucchinin i smör och lite olja i het panna så den får färg, låt selleri och vitlök fräsa med på slutet, krydda och lägg åt sidan.
  3. Koka gnocchin tills den flyter upp och skölj sedan i kallt vatten.
  4. Stek bacon och svamp tills det är krispigt, tippa i grädde +6 buljongtärning och låt det puttra ihop några minuter, rör ned den rivna osten och ställ åt sidan.
  5. Stek gnocchin i smör tills den fått färg, krydda.
  6. Lägg gnocchin på ett fat, toppa med grönsaksfräset, svampsåsen och strö sist över persilja.
  7. Servera direkt och riv gärna över mera ost. En tomatsallad passar perfekt till!

En kommentar

  1. Mums va gott! Det här är ett recept helt i min smak 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*