Långjästa frallor

LÅNGJÄSTA FRALLOR1 LÅNGJÄSTA FRALLOR2 LÅNGJÄSTA FRALLOR3

Jag brukar alltid göra baguetter men idag blev det frallor med pumpakärnor på. Ta det mjöl du har hemma, jag tog hälften dinkelfibermjöl från Saltå kvarn och hälften Manitoba Cream men vanligtvis kör jag “fiberfritt” men jag fick fibermjölet i den förra Smakboxen och det blev faktiskt riktigt goda bullar 😉

Vill du prenumerera på Smakbox så använd min kod CHILICONKARIN så får du 50% på den första boxen, bra va? Jag har boxen som heter Måltid och den gillar jag!

Det här med jästiden gillar jag för den behöver inte passas, rör ihop degen på kvällen, ställ den svalt över natten och grädda när du har lust på morgonen eller dagen. Just den här degen fick stå i kylen från 21.00-9.30 och sedan på köksbänken till 11.30 men oftast får degen stå i rumstemperatur över natten. Du kan alltså freestyla lite hur du vill och jag lovar att det blir gött 😉

INGREDIENSER

 • 8 g jäst
 • 6 dl vatten
 • 1 msk salt
 • 1 msk honung
 • 12 dl mjöl av valfri sort
 • pumpakärnor

 

Gör så här:

 1. Rör ut jästen med det kalla vattnet och tillsätt honung.
 2. Rör i mjöl och salt till en slät och ganska lös deg.
 3. Täck bunken med plast och låt degen jäsa svalt eller i rumstemperatur över natten.
 4. Sätt ugnen på 250 grader.
 5. Tippa ut degen på mjölat bord och skär bitar av degen lite hur som helst och lägg på bakplåtspapper, strö över pumpakärnor och kläm till de lite.
 6. Grädda på heta plåtar i ca 10-15 minuter, kasta in ett glas vatten efter halva tiden och sänk ev. värmen lite.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*