Vilka härliga dagar vi har med sol och värme! Vi har varit hos äldsta dottern Anna och hennes Philipp i Tyskland över påsk och det var mys på hög nivå och riktigt kul att se hur dom har det. Inte riktigt lika mysigt och kul när det var dags att åka hem……
I senaste Smakboxen kom det ekologiskt durumvete från Frebaco, jag är dålig på att använda gryn i min matlagning trots att jag gillar det. Salladen blev såklart matigare och gott med något att “tugga” på, extra gott om man kokar grynen i buljong tycker jag 😉 Dessutom är det ju klimatsmart att äta små gryn som odlas i Sverige, eller hur?
Salladen är god som den är men passar perfekt till både kött, fågel och fisk, jag stekte kryddiga korvar i skivor och åt till, mums liksom!
Pssst …..använd koden CHILICONKARIN så får du 20% på första boxen om du vill prenumerera!
INGREDIENSER 4port
- 2 dl durumvete +3 dl vatten+1/2 grönsaksbuljongtärning
- 4 tomater
- 1 stor gul paprika
- 2 nävar blandad sallad
- 1 liten rödlök
- 100 g fetaost
- oliver (glömde dem på bilden)
- 2 msk pressad citron+ 2 msk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
FETAOSTRÖRA
- 3 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
- 50 g fetaost
- 1/2-1 msk honung
- 1 klyfta riven vitlök
- 2-3 msk hackad basilika eller torkade örtkryddor
- salt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Koka durumvetet i vatten och buljong på svag värme i 13-15 minuter och låt det ånga av på slutet.
- Rör ihop fetaröran.
- Dela tomater och paprika i bitar och lök i skivor.
- Fördela durumvete, sallad, tomater, paprika och lök på ett stort fat.
- Smula över fetaost och oliver.
- Blanda pressad citron, olja, salt och peppar och ringla det över salladen.