Jag fick flera zucchinis av min kompis Ulla förra helgen som hade massor, själv har jag gett upp zucchiniodling (ja jag vet att de flesta inte vet var dom ska göra av alla ) men mina har blivit få, ruttnat och blivit musmat 😉 Hur som helst så blev det här gott, inte något kraftigt mål för vi åt dom med en tomatsallad och vitlökssås men varför inte servera med klyftpotatis om man är jättehungrig?
INGREDIENSER
- 2 medelstora zucchini
- 250 g köttfärs
- 1 lök
- 1 liten paprika
- 1/2-1 tsk sambal
- 1/2 msk soya
- 2 dl riven ost, fetaost eller chevré
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till stekpanna och ugnsform
- vitlökssås till servering (cremefraiche + riven vitlök, salt och svartpeppar)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela zucchinin på längden, mitt itu, skrapa bort fröhuset mitt i med en matsked och strö salt i “båtarna”.
- Lägg dom i en oljad ugnsform.
- Hacka lök och dela paprikan i småbitar.
- Stek köttfärsen i olja och låt lök och paprika fräsa med på slutet.
- Krydda med salt, peppar, soya och sambal, smaka av och det ska vara lite tryck!
- Torka ur vätskan som bildats i zucchinin med ett hushållspapper.
- Fördela färsen i zucchinin, strö över ost och gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och fått färg. Dra på grillen sista minuterna om det inte blivit ngn yta!