Rödbetscarpaccio med bacon och chevrécreme

  • rödbetscarpaccio rödbetscarpaccio1

Det här blev helgens förrätt som är enkel och serveras kall. Det går att förbereda allt och lägga i lådor och sedan bara lägga innan det är dags att äta. Chevrécremen den fick var och en lägga på själva. Har du nötallergiker på middagen så rosta pumpa och solroskärnor istället för valnötter!

INGREDIENSER 4 port

  • 3-4 medelstora rödbetor
  • 1 paket bacon eller rökt sidfläsk
  • 1 dl valnötter+1-2 msk honung ( pumpa och solroskärnor vid allergi)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 50 g getost, chevré
  • ruccolasallad+babyspenat
  • balsamicocreme på flaska eller olivolja med citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  1. Koka rödbetorna men de ska ha en liten kärna och inte vara jättemjuka.
  2. Stek bacon eller rökt sidfläsk i bitar.
  3. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna, vänd ner honungen och blanda runt någon minut och lägg dem att kallna på ett bakplåtspapper.
  4. Dela osten i småbitar (jag låter även det yttre följa med) och mixa tillsammans med creme fraiche, smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva betorna tunt när de svalnat med kniv eller mandolin och fördela på assietter med lite ruccola och spenat i botten, droppa över balsamicocreme/citronolja och krydda med flingsalt, toppa med bacon och rostade valnötter.
  6. Fördela chevrécremen på tallrikarna eller servera vid sidan om.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*