Enkel och smarrig laxgryta

fiskgryta fiskgryta1 fiskgryta2

Det här med fänkål till fisk är en hit tycker jag och har du inte testat det så gör det nu i veckan vetja. Vill du ha en festligare fiskrätt så toppa med räkor och stenbitsrom då blir det hokuspokus en festmiddag. Det är få ingredienser i grytan och såklart passar det att ha i både lök, vitlök och någon grön grönsak men idag blev det bara såhär men jag lovar att det blir syrligt och gott!

I helgen har jag varit i Stockholm på bloggträff och matmässa, hälsat på mina tjejer och min svägerska, härligt att träffa både gamla matvänner och nya. Blev dock påmind om att saker kan svänga snabbt i livet och bli tungt och jobbigt….så ta hand om varandra, tänk positivt och sprid glädje omkring er/ kram Karin

 

INGREDIENSER

  • 500 g lax i kuber
  • 1 fänkål
  • 1 stor morot
  • 1 citron, saft och skal av den
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 3-4 msk hackad dill
  • salt och nymalen svart och vitpeppar
  • 2 msk smör eller olja
  • servera med kokt potatis

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatisen.
  2. Skala moroten, dela fänkålen på längden och ta bort stocken /hårda lilla rotbiten.
  3. Skiva morot och fänkål tunt för hand, med mandolin eller i matberedare (jag delade skivorna ytterligare men det behövs egentligen inte)
  4. Smält smöret i en kastrull eller gryta och fräs grönsakerna utan att de får färg.
  5. Tippa i grädde, citronsaft+cest, vatten och buljongtärning och låt allt småsjuda i 4-5 minuter.
  6. Smaka av med dill, salt och peppar och lägg i fiskbitarna.
  7. Låt nu fisken bara sjuda några minuter och servera sedan med kokt potatis!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*