Asiatisk färs med ris

Asiatisk färs1

Asiatisk färs

Nu lovar jag att ta “färspaus” ett tag här på bloggen men jag måste ta med den här röran för det är både enkelt och gott. Funkade fint med älgfärs också för er som har frysen full av det annars brukar det vara fläsk eller kycklingfärs i den här typen av recept. Jag hade inte i någon tomat i röran men det blir gott att tippa i en burk passerade eller krossade tomater också!

Ha det fint i helgen mina vänner, här blir det fortsatt röjning i ett rum som ska vara sovrum i julhelgen (ser tungt ut just nu), lite kakbak inför julen, vinlotteriträff imorgonkväll men annars blir det lugnt!

 

INGREDIENSER

 • 500 g köttfärs av valfri sort
 • 2 små paprikor
 • 1 rödlök
 • 2 klyftor vitlök
 • 0,5 dl japansk soya
 • 0,5 dl teriyakisås
 • 2 msk riven ingefära
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1/2 msk sesamolja
 • 1 dl vatten
 • olja till pannan
 • salt och nymalen svartpeppar
 • 1/2 kruka hackad koriander om du gillar det!

Till servering: Kokt ris och japansk soya eller sweet chilisås, hackad koriander och jordnötter

 

 

Gör så här:

 1. Koka ris för fyra personer.
 2. Skiva lök, hacka vitlök och dela paprikan i småbitar.
 3. Fräs grönsaker och köttfärs tillsammans i olja tills allt fått lite färg, krydda lätt.
 4. Blanda soya, teriyaki, riven ingefära, sambal, sesamolja och vatten.
 5. Tippa i såsen i färsen och låt allt puttra ihop.
 6. Smaka av om du vill ha mera kryddor och koriander, servera med kokt ris.

2 Kommentarer

 1. Monica Danielsson

  Du är ett geni! Älskar alla dina recept men så glad jag är för älg-kategorin! Har en full frys å har inte lagat mycke älgkött i mina dagar, men här finns mycke roliga nytänkande varianter på älg! Ser fram emot att bepröva dom 🤩

  • Karin Walker

   Tack snälla du vad glad jag blir:-) Många tycker ju att man inte ska mixtra så mycket med älgfärsen utan bara locka fram det vilda men har man mycket älg i frysen är det härligt med variation tycker jag. Hojta till om du kommer på något spännande! Kram kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*