Biskvier med smörkräm

BISKVIER BISKVIER1

De här kakorna gör jag bara till jul men ifjol gjorde jag Biskvier i långpannan och det är lite enklare men när min gravida dotter önskar sig vanliga biskvier då kan man ju inte säga nej 😉 Vet inte om jag berättat att jag ska bli mormor för första gången i slutet på februari och att det känns helt fantastiskt!

Jag fick mitt livs bästa tips hos Fredriks fika, han sticker en gaffel i varje biskvi när dom ska doppas i choklad! Tänk alla år med kletiga fingrar, att jag inte kommit på detta själv??

 

INGREDIENSER ca 40 st små

  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 300 g choklad, jag tog 100 g ljus och 200 g  mörk

Smörkräm med en gnutta choklad

  • 200 g smör, helst extrasaltat
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakao, hoppa över om du bara vill ha smörkräm

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och vispa ihop den med äggvitorna.
  3. Lägg plåtpapper på en plåt.
  4. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut små, platta rundlar ca 4 cm i diam.
  5. Grädda i ca 10 minuter tills kakorna fått lite färg på kanten, låt de kallna.
  6. Rör ihop smörkrämen med elvispen och fördela krämen på kakorna och låt de bli ordentligt kalla.
  7. Smält chokladen i micron, gärna i en hög och smal skål/mugg.
  8. Doppa kakorna i choklad, stick en gaffel på undersidan av kakan så går det lättare.
  9. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper gärna lite kallt tills chokladen stelnat.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*