Sesamkyckling med nudlar och grönsaker

sesamkyckling sesamkyckling4

sesamkyckling1 sesamkyckling2

Nu har jag varit mormor i en hel vecka och det känns helt underbart! Det var en otrolig känsla att vara med när världens vackraste lilla kille kom till världen, synd bara att de bor 40 mil bort 😉 Som ni förstår så har inte ens jag tänkt så mycket på mat och bloggande de här dagarna.

Jag fick ett paket från Smakbox och Santa Maria med kryddor och i den här kycklingrätten testade jag två av dom och det blev riktigt gott. Kycklingen vände jag bara i Wasabi &Sesamkryddan, saltade och stekte i pannan. Vill du ha en krispigare panerad kyckling så vänd först i mjöl sedan vispat ägg och sist i pankosmulor och wasabikryddan.  Umamikryddan använde jag i woksåsen. Kycklinglårfilé är ju bästa bästa kycklingdetaljen om ni frågar mig så köp den!

 

INGREDIENSER 4-6 port

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 paprikor
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 -2 påsar babyspenat a´70 g
  • 2 fp nudlar a`85g eller någon annan typ av nudlar
  • Santa Maria Wasabi&Sesamkrydda
  • olja till pannan
  • salt

Woksås

  • 1 msk Santa Maria Umamikrydda
  • 4 msk japansk soya
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk vatten
  • 2 msk pressad citron

 

Gör så här:

  1. Strimla vitkål, morot och paprika och skiva vitlöken.
  2. Rör ihop såsen.
  3. Salta kycklingen och strö rejält med wasabi&Umami kryddan på, tryck fast den.
  4. Stek kycklingen i rejält med olja i en panna så den får färg på båda sidorna, inte för het panna för då bränns kryddorna.
  5. Lägg ett lock på pannan, tippa i en skvätt vatten så det täcker botten och låt kycklingen små sjuda i ca 15 minuter.
  6. Koka nudlarna al dente och skölj dom kallt.
  7. Woka morötter vitkål och paprika hett och snabbt i en panna med olja tills de är lite mjuka med fortfarande krispiga.
  8. Låt vitlöken fräsa med och vänd sist ner spenaten och låt den mjukna.
  9. Tippa över woksåsen och buljongen från kycklingpannan (om den inte smakar brännt 😉 på nudlarna och toppa med kycklingen hel eller i skivor.
  10. Servera med sweetchilisås eller mera soya om någon vill ha det!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*