Bountykaka i långpannan

bountykaka

bountykaka2bountykaka3

Kombinationen kokos och choklad älskar jag! Det här är en enkel kaka som det blir många bitar av, den behöver tid att svalna mellan lagren bara. Jag försöker tänka på något annat än allt som händer i världen just nu men det är inte lätt……våra barn som bor i storstan och lilla barnbarnet kommer ju inte hem som planerat men det är ju ändå små problem i sammanhanget….

Ta hand om varandra och tänk positiva tankar, kram kram!

 

BOUNTYKAKA I LÅNGPANNA

  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 nypa salt

Smörkräm:

  • 200 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 1 påse kokos

 

Glasyr:

  • 250 g blockchoklad (gärna hälften ljus/mörk)
  • 2 msk neutral olja

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader, lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Smält smöret och blanda det torra i ett litermått eller bunke.
  3. Vispa ägg och socker, tillsätt mjölblandningen, därefter smör och vatten.
  4. Grädda kakan i ca 25-30 min och låt kakan kallna.
  5. Smält smöret till smörkrämen och rör ned resten av ingredienserna.
  6. Låt krämen svalna lite och bred den sedan på den kalla kakan, ställ kakan kallt igen.
  7. Smält chokladen sakta i micron, rör var 30:e sekund, rör sedan ner oljan och rör tills allt är slätt.
  8. Ringla chokladsmeten över  kakan och”slickepotta” ut allt jämnt .
  9. Ställ kakan kallt och skär sedan bitar med en het kniv.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*