Rispappersrullar med jordnötsdipp

risrullar1 risrullar2 risrullar4

Är det någon fler än jag som blivit frestad av COOPS reklam med rullarna och jordnötsdipp? Jag älskar ju såna här rullar men brukar röra ihop såser utan jordnötssmör så jag blev sugen att testa. Det är lite meckigt med rispapperet första gångerna men övar man så går det fint till slut. Ta en stor mattallrik och häll hett vatten i den och lägg ner ett papper i taget, grabba tag på båda sidor om papperet, skaka av vattnet och lägg det plant på en skärbräda. Ha alla grejer till fyllningen klara, fyll papperet och när du rullar ihop så pressa ihop rejält så dom inte ramlar isär. Ja det blev mycket flams och skratt första gångerna! Det går också bra att lägga fyllningen i romansalladsblad eller “isbergssalladsskålar”.

Dippsåsen blev jättegod men jag tog mera ingefära och soya än vad som stod i receptet och lite pressad lime. Smaka dig fram så det passar din smak, det måste vara lite tryck för rullarna har ju ingen kryddning alls!

INGREDIENSER

 • rispapper, finns i större matvarubutiker och asiatiska butiker
 • 100 g risnudlar
 •  morötter, 200 g
 • 1 klyfta vitkål, 200 g
 • 1 kruka koriander
 • jordnötter
 • (1 rödlök tog jag)

 

DIPPSÅS  4port   (men vi mumsade i oss all sås på 2 🙂 )

 • 1/2 dl sweetchilisås
 • 1/2 dl vatten
 • 2 msk jordnötssmör
 • 1/2 msk japansk soya
 • 1/2 msk riven färsk ingefära
 • (lime eller citron)

 

 1. Koka nudlarna enligt förpackningen, spola dom kallt och droppa på lite olja ( sesamolja blir gott om du har det)
 2. Strimla morötter och vitkål så fint du kan eller använd en mandolin, skiva rödlöken fint och dela koriandern grovt, ta med stjälkarna ända till roten.
 3. Dippsåsen: Blanda ihop allt till en jämn sås, smaka av om du vill ha mera av något. Jag tog mera ingefära, soya och lite pressad lime.
 4. Ta hett papper på en stor tallrik, den behöver inte vara djupt, lägg ett rispapper i taget i vattnet och vänta tills det blivit mjukt, det går fort. Grabba tag med båda händerna, skaka av vattnet och lägg det på en träskärbräda. Fyll och rulla ihop så det packas hårt och lägg sedan på ett stort fat.
 5. Mycket eller lite fyllning det bestämmer du själv, kolla på coops bild där fyllde dom mera än jag! Papperen finns i olika storlekar och har du stora som jag så kan du vika en stopp i båda ändarna och skära dom på mitten och göra små rullar det blir fint.

 

Här är några recept från tidigare “rullar”

 

Rispappersrullar med het dipsås

Rispappersrullar med räkor och het dippsås

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*