Chili con carne, perfekt utemat!

CHILICONCARNE

En gryta som går fort att svänga ihop och med ett gott bröd och en klick creme fraiche blir det smarrigt tycker jag. Det ska vara chilihett men krydda lagom är ju bäst, ställ fram mera chili för den som vill ha. Det här är ju mat som passar att äta ute, värma över en eld eller i ett gasolkök!

Sandracallermo.se har en vegetarisk chili som jag ska testa !

INGREDIENSER

  • 500g köttfärs, älg tog jag
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor gul paprika
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1/2-1 dl vatten
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk soya
  • 1 msk balsamvinäger
  • chili av något slag, färsk, torkade flakes, tabasco eller sambal
  • salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING: Creme fraiche, ett gott bröd eller tacochips

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Hacka lök och vitlök fint, dela paprikan i små bitar.
  2. Fräs lök, paprika och vitlök i en panna med olja, låt spiskummin och paprikapulver fräsa med.
  3. Låt tomatpurén steka med, lägg över fräset i en gryta, koka ur pannan med vattnet och häll i grytan.
  4. Stek nu köttfärsen, salta och peppra rejält och lägg över i grytan.
  5. Tippa i tomaterna på burk, vita bönor, soja, balsamvinäger och chili av något slag och låt allt puttra ihop 5-10 minuter.
  6. Smaka av om du vill ha mera kryddor, späd med vatten om du vill ha en tunnare chili.
  7. Servera med en klick cremefraiche och ett gott bröd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*