Torskrygg med räkor, brynt smör och pepparrot

RIMMAD TORSK MED RÄKOR

Favoriternas fisk här hemma just nu är torskrygg med brynt smör och bara för att det var helg så blev det räkor på toppen också. Brynt smör, riven pepparrot, krispig grönkål, pressad citron och dill….behöver jag säga att det blev supergott? Ja en lite god potatis hängde med också!

 

 

INGREDIENSER 4 port.

  • 4 bitar torskrygg
  • 500g oskalade räkor
  • 200 g smör
  • 150 g grönkål
  • färsk riven pepparrot
  • färsk dill
  • 1 citron, saften av den
  • rapsolja
  • salt och nymalen vitpeppar

 

SALTLAG till torsken, blanda och låt fisken ligga där i 30-45 min
1/2 liter kallt vatten
1/2 dl salt
1 msk socker

Gör så här:

  1. Lägg torsken i saltlagen i 30-45 minuter.
  2. Rensa räkorna om du har oskalade.
  3. Koka potatis.
  4. Ta bort de grova stjälkarna från grönkålen, riv den i bitar och stek den krispigt i olja i en stekpanna, passa så den inte bränns, salta och dra pannan åt sidan.
  5. Smält smöret i en kastrull, vispa under tiden, när smöret skummat upp är det dags att passa noga, lyft av kastrullen direkt när det börjar ändra färg och luktar karamelligt.
  6. Riv pepparroten.
  7. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer fisken med salt, pepparkorn.
  8. När potatisen har 5 minuter kvar lägger du i fisken i det kokande vattnet, på med lock och dra kastrullen åt sidan och låt den ligga i ca 5 minuter.
  9. Värm tallrikarna i micron!
  10. Lägg potatis, fisk, pressa citron på fisken, grönkål, räkor, pepparrot och häll rejält med brynt smör över, garnera med dillvippor!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*