Pasta med tomatsås och färsk salsiccia

salsicciatomatpasta1 salsicciatomatpasta2

Om du inte testat färsk salsiccia så tycker jag att du ska göra det och gärna den som är kryddad med fänkål om du gillar den smaken! Det här är en snabb rätt som blir klar medan pastan kokar om du preppar några minuter innan bara.

 

INGREDIENSER

  • okokt pasta till 4 port, ca 350-400 g
  • 4 stora tomater, ca 500 g
  • 300g krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk kapris
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl pasta vatten
  • 300-400 g färsk salsiccia
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • olivolja till pannan
  • riven parmesan eller annan lagrad ost till servering
  • hackat kryddgrönt t.ex basilika, timjan, ruccola eller persilja

 

Gör så här:

  1. Dela tomaterna i bitar och hacka vitlöken.
  2. Fräs vitlöken i en kastrull med olja tillsammans med torkad timjan.
  3. Låt de färska tomaterna fräsa med, tippa i krossade tomater och låt allt småputtra i 5 minuter.
  4. Koka pastan i rejält saltat vatten.
  5. Ta bort skinnet från korven och stek den tillsammans med olja och fänkålsfrön i en stekpanna tills den är genomstekt.
  6. Mixa tomatsåsen med en stavmixer och smaka sen av med kapris, socker, balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar.
  7. Spara lite av kokvattnet från pastan att späda med om såsen är för tjock.
  8. Slå av pastavattnet när den är al`dente och blanda i tomatsåsen med pastan, späd ev. med kokvattnet.
  9. Servera pastan direkt ur pannan, på ett fint fat eller på varma tallrikar, toppa med korvfräset, riven lagrad ost och något grönt på toppen.

5 Kommentarer

  1. det kan vara så gott wow

  2. fuck dig gummjävel. now bend over and suck the salsiccia.

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*