Lax i ugn med tomater, oliver och bakad fetaost

Lax i ugn med bakad fetaost

Det här blev en enkel och god middag som blev klar i ugnen samtidigt som småbitar av potatis kokade till mos. Det skulle passat bra med pasta till också, en gnutta buljong i botten på formen på slutet hade blivit en god sky, så det gör jag nästa gång! Små klyftor av rödlök blir också gott att köra med i ugnen men jag hade en burk med picklad lök så det toppade jag med. Hoppas ni också gillar det här :-)

 

INGREDIENSER 2 port

  • 2 portionsbitar lax
  • 150 g fetaost
  • 10-12 småtomater
  • 1 dl goda oliver, Fontanas gröna med ansjovisfyllning tog jag
  • (1 liten rödlök i klyftor)
  • 2 msk kapris
  • 1 liten citron, saften av den
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk torkad örtkrydda t.ex timjan eller oregano eller 1/2 dl färska kryddor
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till ugnsformen

 

Till servering: Potatismos, pasta, couscous eller bara med sallad och ett gott bröd om du inte är jättehungrig.

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatis i småbitar om du ska göra mos eller förbered ngt annat tillbehör.
  3. Blanda pressad citron, riven vitlök, olja, salt och peppar i en skål.
  4. Lägg olja i botten på en ugnsform.
  5. Lägg laxbitar och ost i formen, lägg delade tomater, oliver, kapris, timjan och ev. lök på osten och ringla över citronoljan på osten och fisken.
  6. Kör i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  7. Gör under tiden dina tillbehör till fisken.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*