Fem smarriga och enkla vegorätter!

 

ramen1-1024x524

Visst kan det passa bra med några vegetariska rätter nu efter julskinkor och prinskorvar? Det tycker iaf jag fast jag är en köttälskare också men det är ju klokt att äta mera grönt och välja bra kött. Vi hade tur att få älgkött två dagar före jul och även fast det inte var bästa tiden att greja med kött så är det ändå lycka när det ligger i frysen. Lycka var också att alla barn med respektive och lilla barnbarnet Ebbe varit hemma över jul. Då var vi flera som fick jobba med knivar, köttkvarn och förpackande. Hej och hå då gick det undan! Tyvärr blev hela gänget rejält förkylda efter julafton så vi gick på halvfart här men vi snörvlade väl på och hade det fint ändå 😉 (ingen covid iaf) Nu är planen några dagar i fjällen med Anna ( äldsta dottern ) och Philipp som är hemma från Tyskland. Vi får väl se om orken räcker till skidbackarna, annars blir det till att mysa i stugan.

Ja det har inte blivit några nya rafflande recept i mitt kök under julen men vänta bara, snart så är jag på gång igen. Ni får däremot några gamla vegetariska recept som jag hoppas att ni gillar.

Nu önskar jag er alla ett fantastiskt 2022 där allt bara blir bättre och ta hand om varandra! Kram Karin

 

Ramen, soppa med nudlar och grönsaker!

 

Enkel veggowok med vitkål

ostbollar1_532b4b432a6b221118b2f765

Fetaostbollar i mustig tomatsås!

 

Vegetarisk bolognese

 

Smarrig kikärtsgryta!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*