Nu sitter jag i en fjällstuga i Tänndalen och lyssnar på stormen, ganska mysigt men jag hade hellre varit i backarna såklart. Tog en promenad men det gick trögt i motvinden, 20 m/s just nu! Det är helt fantastisk skidåkning här, inga köer och ingen trängsel. Skulle någon släppa ner mig i en backe i Åre skulle jag väl inte kunna åka, man blir bortskämd att kunna köra fort och vara nästan ensam i backarna här. Såklart är det mera folk kring jul, sport och påsklov men däremellan är det lugnt. Vi har varit här varje år sen -91 och hoppas det blir många år till!
Ni får ett pajrecept av mig, jag gjorde några pajer och la i frysen innan jag åkte hit och det här är en av dom. Ta en större pajform för i det här receptet är det mycket deg, det gillar jag!
INGREDIENSER
- 200 g smör
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 tsk salt
Fyllning
- 4 ägg
- 4 dl grädde eller gräddmjölk
- 0,5 tsk salt och nymalen svartpeppar alt. Tomato &Herbs från Santa Maria
- 100 g salami, gärna en kryddstark
- 8-10 soltorkade tomater i småbitar
- 1 stor näve med färsk babyspenat
- 125 g mozzarella
- 2 dl lagrad ost t.ex Präst eller Västerbotten
Gör så här:
- Blanda ihop pajdegen för hand eller med maskin och låt den vila kallt 30 min.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en bunke.
- Dela salamin och tomaterna i bitar och riv osten, mozzarellan kan rivas i småbitar bara.
- Tryck ut pajdegen i en pajform (jag kavlar den rund först ) och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min, ibland trycker jag fast folie på kanten så pajkanten inte sjunker ihop.
- Lägg spenat, tomater, mozzarella och salami i pajskalet.
- Tippa i äggstanningen och strö över den rivna osten.
- Grädda pajen i ca 30 minuter tills den “stannat” och fått färg på toppen.
- Servera med en grönsallad och gärna lite vitlökssås till.
Denna ska jag göra,lät så gott lät så gott😋😋👌
Hoppas du gillar den Gertrud 🙂