Grönpepparsås är ju en sås som är pepprig och god, en favorit faktiskt. Jag har en konjak som jag skvätter i och tänder på (inte under fläkten bara!) men det blir gott även utan den.
INGREDIENSER
- 2 msk smör
- 3 msk finhackad lök
- 2 msk grönpeppar i lag, smaka dig fram så det inte blir för pepprigt!
- 1/2 dl Cognac
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten
- 1/2 -1 hönsbuljongtärning el fond av ngt slag
Gör så här:
- Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret på svag värme i en stekpanna.
- Mortla hälften av pepparkornen lätt och låt dom fräsa med.
- Tippa i Cognac, hetta upp, ta bort från spis och fläkt, tänd på och akta dig från pannan!!!
- Tippa i grädde, vatten, buljongtärning och låt allt koka ihop.
- Reducera ytterligare till en simmigare sås eller red av med maizena för en tjockare sås.
- Smaka av om du vill ha mera grönpeppar i såsen.