Pestosnurror

pestosnurror1 pestosnurror2 pestosnurror3

Smördeg kan ofta vara räddaren i nöden om man vil ha något smått och gott före maten. Perfekt att ha en rulle i frysen också för den tinar snabbt. Det är enkelt att göra som en rulltårta, skära i tunna skivor bara och grädda av i ugnen. Att göra snurrorna i förväg och lägga på plåt med plast över funkar jättebra, att frysa ner snurrorna (ogräddade eller gräddade) går också. Röd pesto tog jag men det är gott med grön pesto också.

PESTOSNURROR

  • 1 fp smördeg på rulle
  • 1/2-1 burk röd pesto
  • 3-4 dl riven ost med smak
  • en nypa chiliflakes eller SantaMarias Chiliexplosion
  • torkade eller färska örtkryddor du gillar eller SantaMarias Tomato&Herbs
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Rulla ut smördegen, bred på pesto och lite av den rivna osten.

2. Rulla ihop från långsidan, skär i 1/2-1 cm tjocka bitar, lägg på plåt med plåtpapper och tryck till de lite.
 3. Lägg riven ost på varje rulle.
 4. Grädda i 200 graders ugn tills osten smält och snurrorna fått lite färg.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*