Grönpepparsås till goda köttbiten

Grönpepparsås1 Grönpepparsås2GREKSALLAD

Grönpepparsås är ju en sås som är pepprig och god, en favorit faktiskt. Jag har en konjak som jag skvätter i och tänder på (inte under fläkten bara!) men det blir gott även utan den.

 

INGREDIENSER

  • 2 msk smör
  • 3 msk finhackad lök
  • 2 msk grönpeppar i lag, smaka dig fram så det inte blir för pepprigt!
  • 1/2 dl Cognac
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1/2 -1 hönsbuljongtärning el fond av ngt slag

 

Gör så här:

  1. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret på svag värme i en stekpanna.
  2. Mortla hälften av pepparkornen lätt och låt dom fräsa med.
  3. Tippa i Cognac, hetta upp, ta bort från spis och fläkt, tänd på och akta dig från pannan!!!
  4. Tippa i grädde, vatten, buljongtärning och låt allt koka ihop.
  5. Reducera  ytterligare till en simmigare sås eller red av med maizena för en tjockare sås.
  6. Smaka av om du vill ha mera grönpeppar i såsen.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*