Kålpudding och lingon, hur gott som helst!

 
 
 
 
Jag fick nyss ett trevligt besked att jag kommit tvåa i recepttävlingen med ConoSur och det betyder att jag ska ut i höstrusket och cykla på en ny finfin cykel snart, wiehoo! Hoppas inte snön kommer före cykeln bara 😉
Fira ska man väl och jag tyckte att kålpudding var det festligaste för mig idag för det älskar jag.
Tycker ni att det är mycket vätska i mitt recept? Ni tycker helt rätt men det blir saftigt och du får värsta godaste buljongen att göra sås av!
 
 
 
KÅLPUDDING
800g köttfärs, gärna blandfärs
600-700g vitkål
1 liten riven gul lök
2 dl grädde
2,5 dl kraftig buljong/ vatten+tärning
3 msk smör
2 msk sirap
1 tsk salt och nymalen vitpeppar
 
Sås: Det blir god buljong i ugnsformen så koka upp den, en skvimp gräddmjölk och red av med maizena.
 
 
1. Skär vitkålen i små bitar och stek den mjuk ca 5 minuter på låg värme i smöret, salta och ringla över hälften av sirapen.
 
 
2. Blanda färsen med lök, grädde, buljong, salt och peppar.
 
 
 
3. Rör sedan ner nästan all vitkål (spara lite till toppen på formen) i färsen och blanda om allt, ja det blir godast tycker jag!
 
 
4. Lägg smeten i en ugnsform, toppa med vitkål och grädda puddingen i ca 35 minuter i 175 grader.
   Dra på med hög värme på slutet någon minut så blir det färg på puddingen.
 
 
 
 
 

 
5. Kokt potatis, sås och lingon ska det vara till. (fast jag gillar att äta bara kålpudding och lingon 😉
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*