Det är tomt på fikabröd i frysen just nu och det är ju då som man brukar få främmande 😉
Nu finns det en liten kaka iaf om det dyker upp någon fikasugen idag!
Receptet hittade jag på Coop.
INGREDIENSER
- 125g mjukt smör (gärna extrasaltat tycker jag)
- 0,75dl strösocker
- 2dl vetemjöl
- 0,5dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5tsk bakpulver
- 1/2-1 dl fast hallonsylt
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa ihop smör och socker. (Kan väl erkänna att jag rörde ihop allt på en gång med elvispen 😉
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop det med smörblandningen tills det blir en mjuk deg.
- Rulla degen till en smal rulle, linda in den i plastfolie och låt den vila 30min eller över natten.
- Dela rullen i 20 bitar, rulla bollar och lägg i småbrödsformar.
- Gör en liten grop i varje kaka och fyll med en klick sylt.
- Grädda i ca12 minuter.
Jag brukar oftast göra en stor “hallongrotta i pajform”, det är en favorit och den går väldigt fort att svänga ihop också.
Här finns recept på hallonkakan/pajen och flera andra hallonrecept.
Kom ihåg att det måste vara grädde eller vaniljglass till den här kakan!
Hmm…ser ut som jag snålat lite på sylten här i hjärtat;-)