GLAD PÅSK mina vänner!
Jag har precis kommit hem efter en fjällvecka i Tänndalen. Starten blev inte direkt som jag tänkt mig, allt var packat och klart, jag satt med jackan på och väntade på en extremt långsam gubbe…. DÅ dök det upp några kompisar och det var bara att följa med på fest:-)) De påstod att någon skulle fylla jämnt snart???? Ha ha det blev en superkul kväll med Italienskt tema, tack snälla ni vad glad jag blev!
Fjällveckan innehöll allt utom solsken och internetuppkoppling men vi fick åka skidor, umgås med släkt och vänner och det gillar vi! (Jag hann vara sjuk också men det är en baggis)
Planen var såklart att bomba er med en massa recept inför påsken men det blir inte alltid som man tänkt….här får ni en repris på en enkel och jättegod favorit!
Det är inget mickel med gelatin i receptet utan här vispas bara fet cremefraiche som sedan blandas med Philadelphiaost, plättlätt hörrni och man dekorerar med det man gillar. Vill man ha en skink/salamitopping så hoppa pepparroten och dillen och kör på vitlök i brödet och basilika i ostkrämen, oj det där sista lät ju så gott så det måste jag testa själv också!
RÄKTÅRTA
Pajbotten
7 skivor kavring
50 g smält smör
riven pepparrot
Fyllning
200g Philadelphiaost
200g creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering
400g skalade räkor
200g rökt lax i skivor
100g stenbitsrom
3 kokta ägg
dill och citron
1. Kör kavringen i matberedaren så det blir smuligt och blanda i det smälta smöret.
2. Tryck ut brödjoxet i en pajform.
3. Vispa cremefraichen hårt och blanda i osten.
4. Rör i lök, dill, riven pepparrot, salt, peppar och lägg röran i pajformen.
5. Garnera med räkor, lax, ägg, rom, dillvippor och citronskivor.
Vilken häftig och rolig överraskning, vi hoppas det blev en härlig kväll och ett hejdundrande firande! Temat för kvällen bådar ju gott i alla fall:)
Räktårta är ju så gott, skönt med så lite jobb som möjligt för så gott resultat som möjligt!
Ha en fin vecka,
kramar
Min son kvävdes av tårtan