Här får ni en krispig sallad som passar kanonbra till kräftor, räkor och alla typer av fiskrätter. Jag brukar göra den här salsan med fänkål men när det inte fanns fänkål så tog jag kålrabbi istället och det är ju en rotsak som är så god (om man är kålälskare) men som är lite bortglömd. Salladslök eller lite purjo ska jag ha i nästa gång! Fänkålsdill planterade jag i våras och den kommer det bli repris på för den gillade jag.
Det funkar att hyvla allt på en mandolin också!
INGREDIENSER
- 1 gurka, inte jättestor
- 2 röda äpplen
- 1/2 kålrabbi
- 1 dl fänkålsdill eller vanlig dill
- 1/2 citron, saften av den
- 2-3 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala kålrabbin och tärna den gurkan och äpplet fint.
- Blanda allt i en bunke tillsammans med allt det övriga.
- Smaka av med kryddor, dill och citron.