Kyckling satay med jordnötssås

kyckling-satay1

Här kommer det en kycklingrätt som jag lagade för ett tag sedan och glömt bort att blogga om 😉

Min favorit av kycklingdelar är lårfileén för den är allra mörast och godast!

 

INGREDIENSER 3-4 port

  • 3 stora kycklingfileér eller 6-7 kycklinglårfileér
  •  2 klyftor riven vitlök
  • 1 tumme riven ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl sweetchilisås
  • 1 lime

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kycklingen i avlånga bitar, ca 3 på varje filé.
  2. Blanda allt det övriga till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse och låt den marinera minst 30 minuter gärna många timmar.

 

JORDNÖTSSÅS

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl jordnötssmör med bitar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 tsk sambal oelek, smaka dig fram
  • 1/2-1 msk fisksås
  • 1-2 msk pressad citron

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och låt den snabbt koka upp.
  2. Smaka av med ev. mera sambal, fisksås och syra.

En kommentar

  1. Kerstin Henriksson

    Mmm, den rätten var så god precis som man kunde föreställa sig, i enlighet med de ingredienser som ingick! Väl värt å prova för den som inte gjort det! God spis!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*