Det här är en rätt som jag glömmer bort mellan varven och som verkligen är supergod. Jag köper oftast en hink från Klädesholmen med saltsill till jul som jag ska ha till inläggning och då blir det alltid några sillar över som jag brukar steka. Det finns ju att köpa mindre förpackningar också och även frysta filéer men jag tycker de här är fasta och fina. Glöm inte att sillen i hink måste ligga i vatten över natten annars blir det toksalt!
Ingredienser
- 2 sillfiléer/person
- 1 dl vetemjöl
- 1-2 uppvispade ägg
- ströbröd, gärna panko som är grövre
- 1/2 stor lök/person
- 1 dl gräddmjölk/person
- smör, en hel del till stekning 😉
- maizena till redning
- salt och nymalen peppar
- kokt potatis
Recept behövs kanske inte här…… men jag skriver ändå 😉
- Koka potatis.
- Vänd först fisken i mjöl, sedan i äggvispet och sist i pankon och stek den i mycket smör.
- Skiva löken, mjukstek den i mycket smör (strö på en gnutta salt och några nypor socker).
- Spara hälften av löken att servera till sillen och tippa gräddmjölk över resten, koka upp, red av och smaka av med salt och peppar.
Åh, här har vi ju Ankis fars paradrätt – den är han en fena på:) Och vi äter det mer än gärna när vi bjuds.
Ha det gott,
kramar på dej!