Ja med en “vegodotter” hemma så blev det vegopytt till middag, gott tyckte vi! Ta de rotsaker du gillar och de flesta grönsaker funkar ju att “pytsa” i pannan. Är det någon hungrig i din familj så kan de väl få något köttigt vid sidan om!
INGREDIENSER 4 port
- 1,2 kg blandade rotfrukter, potatis, rotselleri, morot och sötpotatis hade jag
- 1 gul lök
- 4 ägg
- 1,5 dl creme fraiche
- 1-2 msk riven pepparrot
- smör och rapsolja till stekpannan
- salt och nymalen svartpeppar
- inlagda rödbetor
GÖR SÅ HÄR:
- Rör ihop creme fraiche, pepparrrot och krydda med lite salt.
- Skala rotsakerna och skär dem i tärningar.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna (helst teflon tycker jag) och stek rotisarna tills de fått färg och mjuknat, krydda. Lock på pannan om du har bråttom.
- Servera pytten med stekta ägg, pepparrotscreme och inlagda rödbetor.