Jag får fredagsfeeling när jag lagar pasta men nu var det ju bara torsdag 😉 Jag fick inspiration hos Zeina och Sandra att ha halloumi till istället för bacon eller skinka och ja det blev gott tyckte vi och baconet ligger kvar där i kylen!
INGREDIENSER
- 4 portioner pasta
- 200g halloumiost
- 1 liten gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 6-7 soltorkade tomater
- 100g hackad spenat
- 3 dl grädde
- 1-2 msk pressad citron
- torkade eller färska örter t.ex basilika, timjan eller oregano
- salt och nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Börja koka pastan i rejält saltat vatten.
- Tärna halloumin, hacka lök, vitlök och soltorkade tomater i bitar.
- Stek halloumin i smör tills den fått färg, låt lök och vitlök fräsa med så den blir mjuk.
- När pastan är kokt slå av allt vatten utom sa 1 dl och tippa i grädden med pastan i kastrullen.
- Lägg i spenat, soltorkade tomater, örter, citron och hälften av osten och löken och låt allt koka upp.
- Smaka av med mera kryddor om det behövs, snåla inte med svartpeppar!
- Lägg upp pastan och såsen på ett stort fat eller i en form, toppa med resten av ostfräset och ev.något grönt.