Pasta blev det till lördagslunch, Lisa, Frida och Petter kom hem en sväng i helgen och muntrade upp oss lite! Julstökar ni för fullt? Lugnt här, tycker jag gör mindre och mindre för varje år och det känns helt ok ändå 😉
Ingredienser
- 400g pasta
- 200g färska champinjoner
- 1 paprika
- 5 dl grönkål i småbitar
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1/2-1 tsk sambal eller chilikrydda av ngt slag om du vill ha lite hetta!
- 2 tsk timjan eller oregano
- 3 dl grädde+1 dl av pastavattnet
- salt och nymalen vitpeppar
Topping:
- Salami eller lufttorkad skinka
- riven ost
Gör så här:
- Koka pastan.
- Skiva champinjoner, strimla paprika, hacka grönkålen i bitar och riv vitlöken.
- Stek först svampen och låt sedan de övriga grönsakerna fräsa med rör sist ned tomatpuré, krydda.
- När pastan är al dente slå bort det mesta av vattnet, spara ca 1 dl i kastrullen.
- Tippa i grädden med pastan, blanda ner grönsakerna och låt allt puttra ihop.
- Smaka av med kryddor och ev sambal.
- Servera direkt med riven ost!