Hemgjord pasta!

pasta sparris

ravioli1

pasta

pasta1  ravioli2

Det var längesen pastamaskinen åkte fram men idag var det dags och det är ju kul när pastadegen blir lättjobbad, första gången 😉 Jag följde Per Morbergs recept och dubblade det, körde allt i matberedaren och sen knådade jag länge och lät degen vila inplastad i rumstemperatur.

Här kommer två “ungefärrecept” utan direkta detaljer men gör du en enkel sats av pastan så räcker det till 4 portioner ungefär och här kommer två förslag att använda pastan till! Kändes sådär att köpa sparris i januari men jag kunde bara inte låta bli…..

 

PASTA MED SPARRIS OCH KÖRSBÄRSTOMATER

  • Fräs sparris i bitar i smör tills den fått färg och låt sedan halverade körsbärstomater fräsa med, salta och peppra.
  • Bandspagettin kokade jag några minuter bara i rejält saltat vatten
  • Vänd ner pastan i stekpannan, hacka färska örter t.ex basilika och oregano och vänd ner,  krydda med nymalen svartpeppar och salt, riv över en god ost och ringla över en god olivolja.
  • Toppa med en god parmaskinka om du inte vill ha rätten vegetarisk!

 

Om jag hade haft färskost av något slag hemma typ ricotta eller philadelphia så hade jag blandat det med svampfräset när det kallnat, lättare att fylla raviolin då men det blev gott ändå!

 

RAVIOLI MED SVAMP OCH SPENAT

  • Stek finhackad svamp av något slag, trattisar hade jag, låt sedan en finhackad lök fräsa med och sist hackad färsk spenat, krydda med salt och peppar.
  • Nu gjorde jag platta bitar av pastan, delade i rutor och la en klick fyllning på varje platta + riven parmesanost,  fuktade kanterna med vatten och la en ruta deg ovanpå. Tryck noga så raviolin blir tät.
  • Spara lite av fyllningen och skvimpa i 2-3 dl grädde+1/2 svampbuljongtärning och låt det koka ihop.
  • Koka raviolin några minuter i saltat vatten, ta upp med en hålslev och låt dem rinna av.
  • Lägg på varma tallrikar, ringla den varma gräddsåsen på och servera direkt!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*