Pasta är ju enkelt, gott och snabbt och när jag såg den här goda svampen och en ny pastasort, manfredine på Coop då kändes det dumt att krångla till middagen;-) Klart på 20 minuter och det gillar jag!
INGREDIENSER
- pasta för 4, ca 300 g okokt
- 200g ostronskivling eller annan färsk svamp
- 1 paket bacon, svenskt såklart!
- 1-2 klyftor vitlök
- 2 dl grädde+1 dl av kokvattnet
- 3 dl riven ost, gärna lagrad
- 1 rejäl näve med ruccola
- 1/2-hackade örtkryddor t.ex körvel, persilja eller gräslök
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i rejält saltat vatten.
- Dra isär/dela svampen i mindre bitar, dela baconet i bitar, hacka vitlöken, ruccola och örter.
- Stek bacon och svamp tills det fått färg och är krispigt, låt vitlöken fräsa med på slutet.
- När pastan är kokt men har tuggmotstånd slå av allt vatten utom ca 1 dl.
- Tippa i grädde, hälften av svamp/baconfräset och ruccola, låt allt koka ihop 1 minut.
- Rör ned osten och smaka av med kryddor och örtkryddor.
- Fördela på tallrikar, toppa med svampfräset, ost och lite grönt!