Det här är mat som passar när man är många, ta bara en större gryta/kastrull och kör flera satser av receptet. Det finns massor av recept på det här köttet och vill du inte köra med färdig BBQ-sås så blanda en egen krydd och såsblandning,go wild bland kryddorna dina! Spiskummin, rökt paprika, koriander, chiliblandningar, grillkryddor tillsammans med ketchup, passerade tomater, buljong, lite cocacola ja här blir inget fel!
Här är några tidigare recept!
INGREDIENSER
- 1-1,5 kg hel fläskkarré
- 1 flaska BBQ-sås
- 2 dl vatten
- 1 dl ketchup
- 1 skivad lök
- 4 klyftor skivad vitlök
- 1/2-1 chili
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg köttet i en gryta som kan stå i ugnen och lägg i lök, vitlök, chili, ketchup, vatten och BBQ-sås.
- Sätt grytan i ugnen och låt den vara där i 5-8 timmar, köttet ska vara mjukt och falla isär.
- Ta upp köttet och låt det svalna lite.
- Dela köttet och lägg det på ett fat och ta bort ev. senor.
- Ringla över lite av såsen från grytan så allt blir saftigt och krydda köttet med salt och peppar.
- Koka ihop resten av såsen i en stekpanna så den tjocknar på sig.
Här är några goda tillbehör:
SMASCHED POTATOES: Recept här
SUCCOTASH: Är en varm smörig blandning med majs och bönor och andra grönsaker man gillar. Jag stekte först zucchini i små bitar och sedan fick lök, vitlök, majs och svarta bönor fräsa med. Perfekt om man är många och man inte orkar grilla majs 😉 Läs mera här.
PICKLAD LÖK: Det är ett måste till den här rätten och här finns lite att läsa om picklad lök.
BBQ-SÅS: “Hopkoket” från köttgrytan eller köpt på flaska
VITLÖKSÅS: Blanda bara cremefraiche med riven vitlök,salt, peppar och någon örtkrydda du gillar, färsk eller torkad det kvittar.
BRÖD, SALLADSBLAD OCH FÄRSKA TOMATER passar finfint till!
Här har jag gjort Pulled Älg och det blir supergott också och ta de “fulaste och senigaste” bitarna du har för då blir det bäst!